ANKARA TARİHİ DÜĞÜN MEKANLARI

blog yazısı ekle !

ANKARA TARİHİ DÜĞÜN MEKANLARI

İnsanlar artık her gün aynı tür düğünleri görmekten düğün organizasyonlarından sıkılmış ve birçok kişi neredeyse en yakınlarının bile düğünlerine gitmez hale geldi. Bu sebeple insanlar artık her şeyde olduğu gibi düğünlerinde de değişikliğe gitme ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu sebeple de ilk olarak değiştirilecek düğün olgusu mekanlar olarak belirlenmiştir. Çünkü tüm dizaynlar neredeyse tamamen mekâna endeksli olarak seçilir veya belirlenir. Farklı fikirler, kaliteli organizasyon şirketlerinin ortaya çıkardığı konsept düğünler kısa zamanda birçok çiftin ilgisini çekmiştir. İşte bunlardan biri de tarihi düğün mekanlarıdır. Bu sayede çiftlere farklı bir düğün organizasyonu vaat edildiği gibi davetliler içinde son derece farklı bir düğün merasimi izleme imkânı sunulmaktadır. Aslına bakılırsa alışılagelmiş düğünlerin dışına çıkılması yıllar geçse bile düğününüzden ilk günkü kadar söz edilmesini sağlamak için yeterli bir sebeptir. Böylece yıllar sonrasında bile o muhteşem anları hatırlayacak ve o anları yeniden yaşayacaksınız.


Şilingir Meyhane - Ankara Düğün

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Tuğba Aytar Güzellik

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi Kule Evo No:150 Çankaya - Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara






Düğün organizatörleri çok özel konseptte düğün organizasyonları sunmaktadır. Bu sayede artık alışılagelmiş düğün modellerinin biraz daha dışına çıkılarak, çiftlere farklı türde düğün organizasyonları sunulmaktadır. Bu farklılık kimi zaman düğün içeriği ile, kimi zaman gelin ve damada yapılan ayrı ayrı sürprizlerle, kimi zaman da düğün salonu mekânı değiştirilerek yapılmaktadır. Aslına bakılırsa farklılık öncelikle mekânda başlar. Bu sebeple de herkesin alıştığı artık sıradanlaşmış düğün salonları yerine tarihi mekanların düğün salonuna dönüştürülmesi ile sağlanmıştır. Bu aslında sadece çiftlerin değil davetlilerin de son derece hoşuna giden ve yıllarca akıllardan çıkmayacak düğün organizasyonların da hazırlanmasını sağlamaktadır.

Ankara tarihi düğün mekanlarının özelliği; tarih kokan bir mekânda düğün yapmak zaten ilk olarak herkesi heyecanlandıran bir olaydır. Diğer bir yandan tarihi konaklar, evler, kale içleri ve daha bu türde birçok mekândüğün organizatörleri tarafından tarihi düğün mekanları olarak çiftlere ayarlanabilmektedir. Mekânın dokusuna asla zarar vermeden bu güzellikler eşliğinde düğün yapmak aslına bakılırsa herkesin yapabileceği düğün organizasyonlarından değildir. Bu konuda düğün organizatörünüz son derece etkin ve planlı, programlı çalışan bir organizasyon şirketi olmak zorundadır. Ayrıca mekân üzerinde ses, ışık ve sahne hizmetlerinin yanı sıra düğün için gerekli hazırlıklar yapılırken mekânın tarihi dokusuna asla zarar vermeyecek şekilde işlemler yapılır.

Ankara Tarihi Düğün Mekanları

Ankara tarihi mekân konusunda bir hayli zengin bir şehirdir. Fakat bu kadar zengin bir tarihi mekâna sahip olan bir şehir olsa da düğün salonu olarak kullanılabilecek mekanlar konusunda çok fazla alternatif mekanları olmayan bir şehirdir. Yani sadece Ankara'da ki bazı tarihi mekanlar düğün salonu olarak tercih edilebiliyor ve kullanılabiliyor. Bu sebeple iyi bir mekân tercihi ve mekâna en uygun düğün dizaynı ve tasarımı son olarak ta mekâna ve dizayna uygun bir düğün konsepti. İşte tüm bunlar bir araya geldiği zaman ortaya son derece farklı, göz alıcı ve hatta oldukça ihtişamlı bir tarihi mekân düğünü çıkmaktadır. Bu konuda son derece başarılı düğün organizasyon firmaları olduğu bir gerçektir. Zaten tarihi mekân düğünlerine bakıldığı zaman son zamanlarda gerçekten çok iyi bir organizasyon işi ortaya konulduğu da bir gerçektir. Bu sebeple eğer düğün salonu seçiminde hala bir karar vermediyseniz ya da mekân konusunda kesin bir işlem yapmadıysanız Ankara tarihi düğün mekanlarını düşünmenizi tavsiye ederiz.

Tarihi düğün mekanları, yapıldığı dönem kültürünü tüm ihtişamıyla ayaklarınıza getirmektedir. Ankara'nın kalbinde ve merkez sayılabilecek birçok noktada yapabileceğiniz tarihi mekân düğününüz oldukça ihtişamlı olacaktır. Düğün mekânı seçimi yapılırken birçok detayı göz önünde bulundurmanız oldukça önemlidir. Hiçbir detayı atlamadan defalarca gözden geçirmeniz oldukça önemlidir.

Bu konuda mekân tercihinizi etkileyecek olan ilk kriter ulaşımdır. Ulaşımın en kolay yoldan sağlanabilmesi her zaman en önemli konu olmuştur. Yani ulaşımı kolay mekanlar tercih edilmelidir.

Diğer bir yandan dekorasyonun önemi büyüktür. Çünkü tarihi bir mekânda tarihi motiflerle yapılan düğün için dekorasyon çok sade ve oldukça doğal olarak yapılmalıdır. Yoksa abartıya kaçılan dekorasyon mekânın ihtişamını gölgeleyecek ve mekânın hiçbir amacı kalmayacaktır.

Bir başka önemli konu ise davetli sayısıdır. Çünkü siz ne kadar ince hesap yaparsanız yapın her zaman hesapta olmayan bir tablo karşınıza çıkacaktır. Eğer siz de düğün sahibi olarak buna hazırlıklı olmadığınız taktirde düğünde sorun çıkacak ve canınızın sıkılmasına sebep olacaktır. Yani mekân kapasitesi doğru seçilmeli ve davetli sayısında esnek düşünülmelidir.

Ankara Tarihi Düğün Mekanları

Bir başka önemli konu ise servis hizmetleridir. Garsonlar bu tür mekanlarda özel seçilir ve işlerini en iyi yapan kişiler tercih edilir. Hızlı ve zamanında bir servis davetlileri son derece memnun edecektir. Ayrıca güler yüzlü ve samimi bir hizmet anlayışı tam da tarihi mekânın dokusuna da oldukça uygun olacaktır.

Düğün organizasyonu tamamen sizin seçtiğiniz detaylara göre ayarlanır. Yani isterseniz çok fazla gösteriş olmadan normal bir tarihi düğün yapabileceğiniz gibi isterseniz de son derece lüks ve oldukça ihtişamlı bir düğün organizasyonu yapabileceğiniz mekanlar bulunmaktadır. Hem lüksü hem de sadeliği içerisinde barındırabilen bu tarihi düğün mekanlarında hayalinizdeki rüya gibi düğünü yapabilmeniz son derece kolay olacaktır. Şıklığın ve lüksün bir karede buluştuğu bu mekanlarda seslendirme, ışık ve görüntü sistemleri de en az mekânın kendisi kadar göz alıcıdır. Son teknoloji ses sistemleri ve ışıklandırma sistemlerinin kullanıldığı mekanlar, çiftlere basit bir düğün mekânı olmaktan çok daha fazlasını vaat ediyor. Düğün salonu olarak dizayn edilmiş mekanları hiçbir şekilde aratmayan hatta daha fazlasının da hem çiftlere hem de davetlilere sunulduğu mekanlardır.

Ankara tarihi düğün mekanlarında klasik düğün salonlarından hariç düğün paketleri çiftlere sunulur. Bu paket içerikleri çiftlere ve davetlilerine sunulan hizmetlerden oluşmaktadır. Bu sayede isteyen herkesin bütçesine en uygun fiyatlarda olan düğün paketlerini seçerek tarihi mekân düğünü keyfini herkes yaşayabilmektedir. Genel olarak çiftlerin en çok tercih ettiği bir düğün paketini inceleyerek başlamak daha uygun olacaktır. Ama öncelikle belirtmemiz gerekir ki, bu sayacağımız paket içeriği her mekânda farklılık gösterebileceği gibi istediğiniz hizmeti ekleyebilir, çıkarabilir ya da değiştirebilirsiniz. Böylece ek ücrete tabi olan başka hizmetleri tercih edebileceğiniz gibi bu hizmetleri paketten çıkararak daha uygun fiyata Ankara tarihi düğün mekanlarında rüya gibi bir düğün yapabilirsiniz.

  • Öncelikli olarak davetlilere hoş geldiniz kokteyli ikram edilir.
  • Özel menü seçenekleri çiftlere sunulur.
  • Düğün pastası ve isteğe bağlı olarak şampanya servisi
  • Balayı odası
  • Profesyonel ve son teknoloji ses, ışık ve kamera sistemleri
  • İsteğe bağlı olarak DJ ya da orkestra eşliğinde müzik
  • Aileler için kullanım odası
  • Gelin ve damat için ertesi sabah açık büfe kahvaltı servisi
  • Gelin hamamı. Bu hizmet içeriği oldukça geniş olup, isteğe göre ekstralar farklı ücrete tabidir.
  • Özel kına paketi
  • Limitli ya da limitsiz çay, kahve, meşrubat, alkollü ya da alkolsüz içecek servisi ile tatlı tuzlu kuru pasta ikramları. Tabi bu hizmetin içeriğini önceden belirlemeniz gerekmektedir.
  • İster beyaz et, isterseniz de kırmızı et menüsüne sahip nefis bir yemek servisi de yaptırabilirsiniz.
Yemek menüsü son derece büyük önem arz etmektedir. Çünkü herkes her türlü yemeği yiyemez. Bu sebeple özel durumu olan davetlileriniz için de yemek servisi yapılabilmektedir. Diğer bir yandan damak tadınıza en uygun yemeklerin yapılabilmesi için de yemek menüsünü ayarlamanız gerekmektedir. Her şey sizin istediğiniz gibi olabilmesi için menüleri aynen kabul edebilir ya da menü içerikleri hakkında değişiklikler de yapabilirsiniz. Böylece sizin belirlediğiniz gibi bir düğün organizasyonu olacaktır. Ayrıca davetlilerinizin mutluluğu ve memnuniyeti sizin de düğününüzün en iyi şekilde sonlanmasını sağlayacaktır. Bu sebeple kararlar verirken biraz da davetlilerinizin durumunu göz önünde bulundurmak en doğrusu olacaktır.

Son olarak bu mutlu gününüzün daha özel olabilmesi için tercih edilebilecek en iyi mekanlardan biri tarihi düğün salonu mekanlarıdır. Bu sebeple yeni hayatınıza başlamadan önce çok etkileyici bir giriş yapmak istiyorsanız kesinlikle muhteşem bir tercih olacaktır. Ayrıca yıllar sonra bile herkesin keyifle hatırlayacağı ve o anları tekrar tekrar yaşayacağı keyifli bir düğün organizasyonu olacaktır. Hatta düğününüz hayallerinizdeki düğünden fazlası olacak ve birçok kişiye de ilham kaynağı olacaktır. Bu mutlu gününüze tarihi ortak etmek ve böylesine anlamlı mekanlarda yeni bir hayata başlamak son derece manidar olacaktır. Evlenecek tüm çiftlere ömür boyu mutluluklar dileriz.