ANKARA DÜĞÜN

blog yazısı ekle !

ANKARA DÜĞÜN

Düğünler yediden yetmişe birçok kişinin ama özellikle de düğün çağına gelmiş genç kızların doğrudan ilgi alanına girmektedir. Aslına bakılırsa düğün hayatınızı beraber yaşayacağınız hayat arkadaşınızla beraberliğin ilk adımıdır. Bu sebeple de ömürde bir defa yaşanacak olan bu özel günün tamamen özel, muhteşem, kusursuz ve olabildiğince ihtişamlı olmasını herkes ister. Bu sebeple yapılacak düğün organizasyonu aylar öncesinden hazırlanmaya başlanır. Ayrıca bu özel düğün gününde hiçbir aksaklıkla karşılaşılmaması için önceden provalar bile defalarca yapılır. Gerek gelin adayı olsun gerek damat adayı kıyafetlerinden tutun, düğün salonuna, çiçekçisine, ikram edilecek yiyeceklerden düğün fotoğrafçısına kadar her şey önceden ayarlanır.

Mardin Konağı - Ankara Düğün

Çankaya

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Carnavale - Ankara Düğün

Öveçler

Carnavale Pastaneleri 1993 yılından günümüze deneyimi ile alanında özel bir yere sahiptir. Carnavale, harikulade lezzetleri, teknolojinin ve ustalığın en ileri düzeyde uygulandığı modern imalathanelerinde, son derece titizlikle üretilmektedir. Bugün başta pasta ve tatlı olmak üzere, adı ve lezzeti Carnavale ile özdeşleşmiş bir çok ürünü senelerdir siz değerli müşterilerimize sunmaktayız.devamını oku... Adres: Kabil Caddedsi (Eski 4 Cad). No:48 Öveçler-Ankara

Filika Pasta Evi - Ankara Düğün

Çayyolu

Pasta mutluluğu paylaşmaktır dedik , bu doğrultuda lezzetli bir marka olmak adına 'lezzete açılan yelken' sloganıyla 2005 Şubat'ının 14ünde filika olarak doğduk. Başlangıçta unlu mamul ve pasta üretimini esas aldık, zamanla sizlerden gelen talepler doğrultusunda marka ağımızı yemek ve fast food alanında da genişlettik. Bunu yaparken yöresel lezzetlerimizi de işin içinde bulunduralım dedik ve Karadeniz mutfağını sizlere sunduk.

Şeffaflık ilkesini ön planda tutarak ürünlerimizin hazırlanışında sizleri de dahil etmek adına her zaman açık mutfak anlayışına önem verdik. Geçen zamanla beraber firmamızın temel ilkeleri olan hijyen ve kaliteye paralel olarak Tarım Bakanlığı'nın izni olmayan hiçbir hammadde almamakla birlikte müşteriye en iyiyi sunmayı 'kendi yiyemeyeceğimi bir başkasına sunamam' ananesiyle ilke edindik.

Biz bir aile olarak açtığımız bu yelkende sizlerle kocaman bir aile olduk.

Amacımız, çizgimizden ayrılmadan uzun ömürlü bir işletmeye sahip olmaktır.
devamını oku...
Adres: Mesa Koru Sitesi Ihlamur Cad. Koru Çarşı No:13 Çayyolu-Ankara

Melis Pastanesi - Ankara Düğün

A.Ayrancı

Melis pastanesi olarak 20 Yılı aşkın Ankarada pasta ,Çankayada pastacılık konularında tecrübesi ile İŞİNİ SEVEN, Sahiplenen, Dürüst, Kendini Geliştiren; bilgisini paylaşan ve verimli çalışmanın bilincinde olan personel ile hijyenik ortam ve koşullarda kaliteli ve gerçek tatlıları üretirken gıda güvenliğini en üst seviyede tutmak, Gıda güvenliğini hammaddeden başlayarak nihai ürün aşamasına kadar tüm aşamalarda kapsamında sağlamak, Sektörle ilgili en son teknolojiyi kullanarak ürün bazında , sürekli araştırma geliştirme yapıp üretim kapasitesini değişen şart ve koşullara göre arttırmak, Çevre , İş Sağlığı ve Güvenliği, gıda kodeksi ve diğer yasa ve mevzuat şartlarını karşılamak, Ürün kalitesinden ödün vermeden müşteri beklentilerini en üst seviyede karşılamak, Türkiye'de bilinen bir marka olan MELİS 'in ŞİRKET POLİTİKASIDIR.devamını oku... Adres: Güvenlik Cad No : 85 / A A.Ayrancı-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Crypto Dans Stüdyosu - Ankara Düğün

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Crypto Dans Stüdyosu - Bahçelievler 3. cad 70. sok (eski 27.sok.) 3/A Bahçelievler-Ankara

Tuğba Aytar Güzellik

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi Kule Evo No:150 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Ankara Düğün

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Bezmi Alem - Ankara Düğün

Bilkent

Ankara'mızın Eskişehir yolu üzerindeki yeni gelişen Kupon mahallelerinden, Mustafa Kemal Mahallesinde 2007 yılının ağustos ayında Bezmialem ailesinin ilk ayağını oluşturduk. Siz değerli dostlarımızdan aldığımız destek ve bizi her zaman daha iyi şeyler yapmaya teşvik eden motivasyonlarınızla, her gün bir ibadet gibi çalışarak sizlere daha iyi hizmet vermenin gayreti içerisindeyiz.

Dünyanın en zor işlerinden birisidir, insana hizmet etmek. Karşılığında, sizlerden alacağımız küçük bir memnuniyet ifadesi, bizim için kazançların en kıymetlisidir. İşte bu anlayışla yaklaşık üç yıl sonra, 2010 yılının nisan ayında Necatibey Caddesi ve Gimat Şubelerini açarak, Bezmialem ürünlerini daha yaygın bir şekilde siz değerli dostlarımızın hizmetine sunmaktan gurur duyuyoruz.

Sizlerin desteğiyle daha ileriye ve daha iyiye… Ağzınızın tadı hiç bozulmasın, hep sağlıkla kalın.
devamını oku...
Adres: Eskişehir Yolu Mustafa Kemal Mah. 2128 sokak No: 11 Bilkent-Ankara

Mavi Cabed Dans Akademi

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Bahçelievler 7. Aşkabat Caddesi No:47/1 Bahçelievler - Ankara

Salsa Ankara Dans Akademisi - Ankara Düğün

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Bahçelievler Mahallesi Azerbaycan Caddesi No:35 K:1 Bahçelievler-Ankara

Armoni Dans ve Müzik Akademi

Dikmen

devamını oku... Adres: Osman Temiz Mahallesi 1026. Cadde No:50 Dikmen-Ankara

Broadway Sanat Akademi

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2402. Cadde No:11 Yenimahalle - Ankara

Evrensel Sahne Sanat - Ankara Düğün

Kızılay

devamını oku... Adres: Karanfil sok. 37/9 Kızılay-Ankara

Alt Sahne Müzik ve Dans Kursu

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Bahçelievler Mahallesi 39. Sokak 15/A Çankaya - Ankara

Karçiçeği Bale ve Dans Okulu - Ankara Düğün

Kızılay

devamını oku... Adres: Mithatpaşa Caddesi 51/4 Kızılay-Ankara

Temel Eğitim Spor Kulübü

Keçiören

devamını oku... Adres: Aktepe Mahallesi 949. Cadde 32/B Keçiören - Ankara

Demiurk Sanat Akademi - Ankara Düğün

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Yunus Emre Mah. Catalkaya Sokak No: 48-1 Yenimahalle Ankara

Angora Dans Stüdyosu - Ankara Düğün

Tunalı

devamını oku... Adres: Güvenevler Mah. Güneş Sokak 1/1 - Şili Meydanı Tunalı-Ayrancı-Ankara

Adım Sanat ve Dans Okulu

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mah. 3300. Sokak No: E / 5 Modacity Yaşamkent - Ankara







Genel olarak düğün organizasyonu için yapılacak hazırlıklardan bahsedecek olursak;

Düğün Salonları

Düğün organizasyonlarının birçok aşaması vardır. Nitekim bunların arasından en önemlilerinden biri de hiç şüphesiz düğün salonlarıdır. Çünkü hayalinizdeki düğün organizasyonunu istediğiniz gibi yapabilmek için en önemli unsur organizasyonun yapılacağı mekândır yani düğün salonlarıdır.

Düğün salonlarının kültürümüzde geçmişten günümüze kadar önemi hiç değişmemiştir. Fakat mekânlarda değişiklik olduğu bir gerçektir. Gelişen teknoloji ve kültür etkileşimleri sebebiyle ayrıca farklı konsept uygulamaları ve bunların haricinde farklılık duygusuyla birlikte ortaya çıkan farklı düğün salonları birçok çiftin hayallerini süslediği gibi yeni evleneceklerin de şimdiden tercih listesinde yerini almıştır.

Peki, ama farklı düğün salonu konseptlerinden kast ettiğimiz nedir? Düğün salonları yapılacak düğünün içeriğine uygun olacak şekilde ve düğünün yapılacağı mevsime göre farklılık gösterebilmektedir. En çok tercih edilen düğün salonu mekân türlerine bir göz atacak olursak;

  • Tarihi mekânlar; son dönemlerde hızla yaygınlaşan bu düğün mekânı Ankara'nın düğün organizasyonları için bir hayli rağbet gören düğün salonu türlerinden sadece biridir. Ankara'nın eşsiz doğal ve tarihi güzellikleri eşliğinde unutulmaz bir düğün organize edebilirsiniz. Böylece hem siz hem de davetlileriniz için oldukça farklı bir deneyim olacaktır.
  • Kır düğünü mekânları; kır düğünü mekânları adından da anlaşılacağı gibi düğün salonu yerine açık havada yani kırlarda organize edilen düğün mekânlarıdır. Açık havada davetlilerinizle birlikte gönlünüzce eğlenebileceğiniz eşsiz mekânlardan biridir.
  • Oteller; geçmişten günümüze etkisini asla yitirmeyen ve lükslüğüyle ön plana çıkmış düğün salonlarıdır. İstediğiniz kadar lüks bir düğün organizasyonu ayarlayabilir ve keyfinizce eğlenebilirsiniz. Ayıca profesyonel garsonlar tarafından sınırsız yiyecek, içecek ve mezelerin servisi sürekli olarak yapılmaktadır.
  • Kulüpler ve davet alanları da Ankara içerisinde düğün salonları olarak en çok tercih edilen diğer bir mekân türüdür. Bu mekânlarda düğününüz istediğiniz gibi ama mekânın kalitesi ve lükslüğü ile orantılı olarak değişmektedir.
  • Sosyal tesisler; Ankara'da düğün merasimleri için sosyal tesisler pek fazla yaygın olmasa da yine de düğün salonları arasında tercih eden çiftler bulunmaktadır.
  • Restoranlar; özellikle de yemekli düğün organizasyonları için son derece uygun olan düğün salonlarından biridir. Özellikle kültürümüzde yemekli düğünlerin yaygın olması sebebiyle birçok çift tarafından tercih edilen düğün salonu mekânlarından biridir.

Ankara Düğün

Çiçekçiler

Düğün, nişan ve söz denildiği zaman akıllara gelen diğer bir önemli husus ise çiçeklerdir. Gelin buketi, açılış çiçekleri, karşılama çiçekleri, çelenkler ve daha sayamayacağımız yüzlerce çeşit çiçek için çiçeklere büyük iş düşmektedir. Tek bir telefonla istediğiniz çiçeklerin hazırlanmasını sağlayabilir ve istediğiniz yere gönderebilirsiniz. Aslına bakılırsa çiçekçilerde son teknolojiye ayak uydurarak online olarak düğün çiçekleri siparişi alarak istediğiniz zamanda istediğiniz yere teslim edebilmektedirler. Ankara düğün çiçekçileri yüzlerce çeşit çiçekleri evlenecek çiftlerin hizmetine sunmaktadır.Düğün gününüzden 1 ila 2 hafta öncesinde katalogdan istediğiniz çeşit çiçekleri seçebildiğiniz gibi aklınızda ki aklınızda ki tasarımı da uygulatmanız mümkündür. Ayrıca düğününüzde farklı olarak istediğiniz özel çiçek türlerinden de görmek istiyorsanız yine bu çiçeklerinde temin edilme süresine bağlı olarak 2 hafta öncesinden yine haber vermeniz gerekecektir.

Araba Süsleme

Araba süsleri düğünlerde bir diğer olmazsa olmazlardandır. Nitekim araba konvoyları kültürümüzde düğün organizasyonlarının vazgeçilmezleri arasında yerini almıştır. Sıranın en önünde süslenmiş gelin arabası ve arkasında davetlilerin arabalarıyla birlikte düğün salonuna kadar birlikte gidilir.

Peki, ama araba süsleme nasıl olur? Ankara çiçekçileri araba süsleme konusunda alanlarında en başarılı çiçekçilerdir. Aklınızda olan bir süsleme tarzı varsa isteklerinizi söylemeniz yeterli olacağı gibi aklınızda herhangi bir çeşit olmasa bile yeterince farklı ve özel süsleme tasarımlarını arabanıza kolaylıkla uygulayabilmektedirler. Size de konvoyun başında süslenmiş gelin arabanızla düğün salonuna gitme keyfi kalıyor.

Araba süsleme işi basit gibi görünse de bir hayli zahmetli iştir. Bu sebeple düğününüzden yaklaşık 3 ila 5 saat öncesinde arabanızı çiçekçiye götürerek araba süsleme işlemlerine başlanması gerekmektedir. Çünkü herhangi bir sıkıntı ve aksaklıkla karşılaşmak demek düğününüzden önceki son işinizde aksilikler çıkması anlamına gelir ki bu de keyfinizin kaçmasına fazlasıyla sebep olacaktır. Diğer bir yandan normal süsleme stilinden farklı bir süsleme şekli isterseniz bu süre biraz daha uzayacağı için daha erken saatlerde arabanızı çiçekçiye bırakmak zorunda kalabilirsiniz.

Düğün Pastası

Düğün pastası en az düğün salonu kadar önemli bir ayrıntıdır. Yeni evlenen çiftler özel yapım düğün pastasını birlikte keserek birbirlerine ikram ederler. Bu alışıla gelmiş gelenek günümüzde halen devam etmektedir. Gelin ve damadın birlikte kestiği pasta daha sonra davetlilere ikram edilir.

Gelin pastasının en önemli özelliği çok katlı olmasıdır. 2 kat, 3 kat hatta 7 katlı düğün pastaları bile yapılabilmektedir. Pastanın en üst katında gelin ve damadın küçük figürleri yer almaktadır. Özel tasarım pastalarında bulunduğu kataloglardan istediğiniz pasta modelini seçebilir veya aklınızda ki farklı konsept pasta şeklini tasarlattırabilirsiniz. Ayrıca son derece ince işçilik ve özen gerektiren düğün pastası da düğün gününden önce kararlaştırılan hatta içeriği bile önceden belirlenen ayrıntılardan biridir. Yaklaşık 2 ila 3 hafta öncesinden istediğiniz modeli ve ayrıntıları netleştirmeniz gerekmektedir. Çünkü özellikle de düğün dönemlerinde sıkışıklık sebebiyle yetişmeyen düğün pastası yüzünden hayalinizdeki muhteşem düğün bir anda kâbusa dönüşebilir.

İster meyveli pasta yaptırın ister karamelli, isterseniz de çikolatalı pasta yaptırın önemli olan davetlilerinizin pastayı beğenmesidir. Seçtiğiniz pastanın şekli kadar lezzeti de son derece önemlidir. Herkesin göz zevkine hitap ettiği kadar damak tadınıza da uygun olmalıdır. Bu sebeple herkese düğün pastası yaptırmak son derece yanlıştır. Zaten Ankara düğün pastaları yapımı konusunda birçok maharetli ustalara sahiptir.

Düğün Organizasyonu

Düğün organizasyonu basit gibi görünse de aslına bakılırsa son derece zor ve profesyonel organizatörlük gerektiren bir iştir. Düğün denildiği zaman bunu iki kısma ayırmak daha uygun olacaktır.

  • Düğün öncesi organizasyonlar; düğün öncesi yapılması gereken hazırlıkların organizasyonudur. Yani seçilecek pastadan davetlilere gönderilecek davetiyelere çalınacak müzikten yapılacak dansa ve hatta çiçeklerden düğün arabasına kadar olan tüm işleri içerisinde barındıran kısımdır. Aslına bakılırsa son derece zahmetli olan bu kısım profesyonel bir düğün organizatörü yardımıyla rahatlıkla üstesinden gelinebilecek bir durumdur. Siz yeni kuracağınız evinizin işleriyle ilgilenirken sizin yerinize düğün için hazırlıklar yapan birisi işinizi oldukça kolaylaştıracağı kesindir.
  • İkinci kısım ise düğün zamanı organizasyonlarıdır. Aslında ilk aşamaya nazaran biraz daha kolay olan bu işler düğün organizasyonunuzun çok daha keyifli geçmesi ve davetlilerinizin de son derece memnun kalmaları için oldukça gereklidir. Bu aşamada ise düğün salonu içerisinde ikram edilecek yiyecek ve içeceklerin servisinden tutun çalınacak müziklerin sıralaması çiftin fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi ve daha nice organizasyonları içerisinde barındıran bir kısımdır. Nitekim düğün organizasyonunuzun aksamaması ve kontrolün profesyonel birinin elinde olduğunu bilmek içinizi rahatlatacak ve size de anın keyfini yaşamak kalacaktır.

Ankara Düğün

Düğün Dansı

Düğün dansı son zamanlarda oldukça popüler hale gelen bir dans türüdür. Sosyal medyada hızla yayılan fenomen haline gelen düğün danslarının ardından neredeyse birçok düğünde artık düğün dansı görmek mümkün hale geldi. Aslına bakılırsa düğün dansı çok özel bir dans değildir sadece düğününüzün daha dolu ve gösterişli bir hale gelebilmesi için istediğiniz bir dans türü için alınan eğitimlerdir. Bu dansları her düğünde görmeye alıştığımız halay ve yöresel oyunlarla sınırlamak yanlış olur. Düğün danslarından kast ettiğimiz tango, salsa, bachata, vals, rumba ve daha birçok dans çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca damat adayının zeybek oynaması güne damgasını vuran en etkili olay olacaktır.

Düğün dansı için, düğün gününüzden yaklaşık dört ila beş hafta kadar önce derslere başlamanız gerekmektedir. Kısa ders süreleri sebebiyle hiçbir işinizi aksatmadan kolaylıkla öğrenebileceğiniz düğün dansı düğününüzü çok daha keyifli hale getirecektir. İstediğiniz dans türünde eğitimler alabilirsiniz. İster romantik bir düğün dansı ister hareketli isterseniz de eğlenceli bir dans seçebilir ve eğitimlerine başlayabilirsiniz. Ayrıca ister eşinizle bir dans gösterisi sergileyebileceğiniz gibi tek yapılabilen düğün dansları da bulunmaktadır.

Ankara dans kurslarında ve sanat kurslarında kolaylıkla derslerine katılabileceğiniz düğün dansları kesinlikle her düğün için olması gereken bir etkinliktir. Çünkü davetlilerinize sıkıcı ve klasik hale gelen monoton bir düğün merasimi izletmek yerine daha farklı, eğlenceli ve dolu dolu bir düğün organizasyonu sunmak kesinlikle herkesi memnun edecektir.

Düğün Fotoğrafçılığı

Düğün fotoğrafçılığı bir düğün için en önemli unsurlardan biridir. Çünkü bu muhteşem ve ömürde sadece bir defa yaşanan anın ölümsüzleştirilmesi için son derece önemlidir. Çiftlerin bu mutlu anlarının profesyonel düğün fotoğrafçıları tarafından ölümsüzleştirilmesi, yıllar geçse de fotoğraflara bakarak o muhteşem anları tekrar yaşama imkânısizlere sunar. Çiftlerin fotoğraflarının doğal ortamlarda ya da yaratıcı konsept çalışmaları ile olabildiğince göz alıcı ve güzel fotoğraf çalışmalarının ortaya çıkmasında büyük öneme sahiptir.

Diğer bir yandan doğal ışığın kullanılabilmesi tamamen profesyonellikle birlikte elde edilen bir tecrübe olması sebebiyle düğün fotoğrafçılığı diğer fotoğrafçılardan ayrılmaktadır. Düğün fotoğrafçılığının bir diğer önemli özelliği ise en doğal anların fotoğraf karelerine yansıması sağlanmaktadır. İç ve dış mekân ayırt etmeksizin çekilecek fotoğraflar gün ışığının doğru kullanımı, eğer gece ise ışıklandırmanın doğru yapılması ve iyi bir photoshop kullanabilen kişiler tarafından düğün fotoğrafçılığı işleri yürütülür.

Aslına bakılırsa sadece çiftin fotoğrafları değil düğün esnasında da birçok özel anların ve kişilerin en doğal hallerindeyken fotoğraflarının çekilmesi işlerinin tamamı düğün fotoğrafçılığına dâhildir.

Düğün fotoğrafçılarının görevi sadece fotoğraf çekmekten ibaret değildir. Bir de düğününüz devam ettiği süreyi tamamen kamera kaydına alarak bu eşsiz anın canlı bir kaydı tutulmuş olur. Tüm davetlilerinizin teker teker kamerada yer alması ayrıca eşinizle yaptığınız o ilk dans ve hatta birlikte ilk pasta kesişiniz bile tamamen video kaydıyla kaydedilir. Bu sayede yıllar sonrasında bile düğün videonuzu izleyebilir ve sevdiklerinize de izletebilirsiniz. Her izlemenizde o eski düğün gününüze tekrar tekrar döner ve unutulmaz anları yeniden yaşama imkânı bulabilirsiniz.

Gelinlikçiler

Düğün denildiği zaman ilk olarak herkesin aklına hiç şüphesiz gelin ve damat gelmektedir. Tabi doğal olarak düğünün başkarakteri olan gelin ve haliyle gelinin tercih ettiği gelinlik her şeyden önce insanların ilgisini çeken bir ayrıntı olmuştur. Her genç kızın hayalidir gelin olup gelinlik giymek. Bu sebeple yılların vermiş olduğu bir hasretle o güne ulaşan gelin adayları çok titiz davranarak en güzel gelinlik modelini seçmek için aylarca gelinlikçileri gezer ve yüzlerce model gelinlik incelerler.

Her genç kızın hayalindeki gelinlik modeline en uygun modeli yine gelinlikçilerden bulabilmektedirler. Diğer bir yandan gelinlik modelleri sadece kendi başına belirlenecek bir konu olmadığı için eşler kendi aralarında istişare yaptıkları gibi düğün salonuna, düğün stiline ve hatta gelecek konuklara göre de belirlenir. İşte tam da burada iş profesyonellere yani gelinlikçilere düşer.

İnsanlar akıllarında ki gelinlik modellerini kataloglardaki modellerle kıyaslayarak uygun modelleri bulmaya çalışırlar. Eğer birazda maddi durumuz iyi ise o zaman tamamen farklı bir konsept gelinlik tasarlattırabilir ve tüm modellerden farklı bir tasarımla düğününüzde davetlilerinizi karşılayabilirsiniz. Ayrıca bu tasarımlar yıllar sonra bile kendisinden sıkça söz ettirecektir.

Gelinlik sadece düz beyaz bir elbiseden ibaret değildir. Bu elbisenin yanı sıra beraberinde bazı aksesuarları da bulunmaktadır. Bunlardan sizin isteğiniz ve seçtiğiniz gelinlik modeli doğrultusunda gelinlikçiniz tarafından tedarik edilen gelinlik aksesuarlarıdır. En çok tercih edilen aksesuarlar; ayakkabı, duvak, eldiven, bolero, gecelik ve sabahlık, gelin buketi, iç çamaşırı, gelin kesesi, şapka, kuşak, yelpaze ve şemsiyedir. En geç düğün gününüzden 2 ila 3 hafta öncesine kadar gelerek istediğiniz gelinlik modelinin hazırlanmasını sağlayabilirsiniz.

Düğün Davetiyesi

Davetiyeler; bir kişi veya topluluğu nişan, düğün, sünnet düğünü, seminer, toplantı veya açılış gibi organizasyonlara katılmalarını istemek ve bu konu hakkında detayların kısa ve öz olarak anlatıldığı kişiye özel duyuru ya da çağrı metinidir. Düğün davetiyesi kişiye özel olarak gönderilir ve düğünün yeri, zamanı ve kimlerin düğünü olduğu gibi temel bilgilerin bulunduğu, kapalı zarf bir zarf ile muhatabına gönderilir. Kısaca düğün davetiyesi hakkında bu şekilde bilgi verdikten sonra bir davetiyede olması gereken başlıca özellikleri maddeler halinde sıralayacak olursak;

  • Davetiye metinleri kısa ve net olmalıdır.
  • Kişinin ne tür bir organizasyona katılacağını açıkça belirtmesi gerekir.
  • Düğün organizasyonun yerini ve zamanını belirtmesi gerekir.
  • Düğün davetiyesi adetli olarak basıldığı için herkese hitap edecek bir biçimde saygılı, nazik ve yumuşak bir üslup kullanılmalıdır.
  • Düğün davetiyeleri çiftin isteğine göre hazırlandığı için kâğıt türü, yazı stili ve davetiyenin içeriği gibi konular çiftin isteğine kalmıştır.
Düğün davetiyelerinde genellikle düğün içeriği, giyilecek kıyafetler ve yemekli olup olmayacağı gibi düğün organizasyonu hakkında bilgiler de bulunabilmektedir. Özellikle bayan ve erkekler için farklı salonlarda yapılan düğün organizasyonlarında bu gibi bilgiler de önceden muhataplarına davetiyede bildirilmektedir.

Davetiye konusu evlenecek her çiftin azami ölçüde dikkat ettiği bir diğer önemli husustur. Çünkü düğün davetiyesi çiftlerin düğünden önce fakat en son yapılan hazırlıklardan birisidir. Yüzlerce davetiye çeşitlerinin yer aldığı kataloglardan zevkinize en uygun davetiyeyi seçebileceğiniz gibi aklınızda bulunan davetiye tasarımını da yaptırabilirsiniz. Hatta bazı düğün davetiyesi hazırlayan matbaalarda size ve düğün organizasyonunuzun içeriğine uygun olacak şekilde konsept davetiye tasarımları da sunabilmektedir.