ANKARA NİŞAN MEKÂNLARI

blog yazısı ekle !

ANKARA NİŞAN MEKÂNLARI

Nişan; evlenme çağına gelmiş kız ve erkek bireylerin evlenmeye dair ilk atılan adımdır. Her yörenin kendi örf ve adetlerine uygun şekilde yapılan bir organizasyondur. Evlilik yolundaki ilk adımlardan biri olan söz ve hemen ardından gelen nişan ve kına, daha sonra düğün organizasyonu son bulur. Aslına bakılırsa bu aşamadan sonra birlikte yaşanacak yeni bir hayatın başlangıcıdır. Yani kısaca nişan organizasyonu yeni hayatınıza attığınız ilk adımdır. Bu sebeple evliliğe ilk adımı atacağınız nişan organizasyonu için Ankara nişan mekânlarından size en uygun mekânı tercih etmelisiniz. Nişan mekânları için de birçok çeşitte mekânı tercih edebilirsiniz. İsterseniz açık bir mekân, isterseniz salon tipi bir mekân, isterseniz teras düğün mekânı ya da aklınızdan geçen daha farklı tipte bir mekân tercih edebilirsiniz.

Gülden Kazancı Güzellik Salonu

Bağlıca

devamını oku... Adres: Bağlıca Mahallesi Mermeroğlu Caddesi 61/3E Ledalife Bağlıca - Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Şilingir Meyhane - Ankara Düğün

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Tuğba Aytar Güzellik

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi Kule Evo No:150 Çankaya - Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Funda Kurt Healthy Beauty

Çankaya

devamını oku... Adres: Oran Mahallesi Zülfi Tigrel Caddesi No:1/2 Kuzu Effect C Blok Ofis Bina No:42 Kat:3 Çankaya - Ankara

Mardin Konağı - Ankara Düğün

Çankaya

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA







Nişan organizasyonu aslına bakılırsa en önemli organizasyonlardan biridir. Çünkü bu vesile ile çiftler birbirini daha iyi tanıdığı gibi aileler de yakınlaşma imkânı bulabilirler. Yani ailelerin ortak yaptığı ilk toplu organizasyon dememizde hiçbir sakınca yoktur. Bu sebeple nişan organizasyonu düğün organizasyonundan biraz daha fazla önem arz etmektedir. Ama nişanda düğün kadar masraf yapılmaz ve hazırlıklar daha azdır. Nişan organizasyonu çiftlerin isteği doğrultusunda, istedikleri kadar lüks ve gösterişli olabileceği gibi daha sade ve mütevazı olabilir. Önemli olan çiftlerin bu organizasyona karar verebilmesidir. Nişan mekânı seçimi de en az organizasyon seçimi kadar zor bir tercihtir. Çünkü Ankara nişan mekânları bakımında da oldukça zengin bir şehirdir. Az önce de bahsettiğimiz gibi nasıl bir nişan organizasyonu yapmak istediğinizi belirlemeniz yeterli olacaktır. Daha sonra da nişan organizasyonunuza en uygun mekânı bulabilirsiniz.

Ankara nişan mekânları demişken hangi tür mekânların nişan mekânları olarak tercih edildiğinden bahsetmeden geçmek olmaz.

Ankara'da en çok tercih edilen nişan mekânı otellerdir. Yani otellerin düğün ve toplantı salonları en çok tercih edilen nişan mekânlarından biridir. Çünkü istediğiniz kadar lüks ve gösterişli bir nişan yapabileceğiniz gibi daha sade bir nişan da yapabilmeniz için belki de en uygun mekânlardan biridir. Ayrıca geniş yapısı ve yüksek tavan yapısı ile daha ferah ve daha kalabalık bir davetli listesi ile rüya gibi bir nişan yapabilirsiniz.

Et restoranları ise nişan için tercih edilen diğer bir mekân türüdür. Yemekli bir nişan organizasyonu düşünüyorsanız kesinlikle en uygun mekân olacağı kanısındayız. İster kırmızı et isterseniz beyaz et yemeklerini davetlilerinize ikram edilmesi için yemek menüsü oluşturabilirsiniz. Zaten mekân yapısı itibariyle de isterseniz kapalı bir organizasyona, isterseniz de açık mekân yapısı ile istediğiniz şekilde nişan organizasyonu yapabilirsiniz. Bina kolonları sebebiyle daralan oyun alanı ya da görme sıkıntısı çekilen sahne detayları restoranlar için dert etmemeniz gereken önemsiz bir detay haline gelmektedir. Ayrıca et restoranları ses sistemleri, ışık sistemleri ve sahne hizmetleri de sunabilecek donanıma sahiptir.

Balık restoranları da yine diğer mekânlar kadar nişan organizasyonları için tercih edilen mekân türlerinden biridir. Et yemekleri artık sıradanlaştı düşüncesine sahipseniz ve bu sebeple de değişikliğe ilk yemek menüsünden başlayacaksanız kesinlikle balık restoranlarını nişan mekânı olarak tercih edebileceğiniz mekânlardan biridir. Bu mekânlar düğün, nişan, nikâh ve toplantı gibi organizasyonlara ev sahipliği yaptıkları için rahat bir şekilde size tüm imkânları sunabilecek donanımlara da sahiptirler.



Meyhane ve restoranlar diğer bir nişan mekânı olarak karşımıza çıkan Ankara nişan mekânlarından biridir. Her ne kadar diğer nişan mekânlarında alkollü içecek menüleri olsa da alkollü içecek menüsüne sahip bir nişan organizasyonu düşünüyorsanız kesinlikle tercih etmeniz gereken Ankara nişan mekânı meyhane ve restoran salonlarıdır. İstediğiniz alkollü ya da alkolsüz içeceklerin yer aldığı içecek menüsü, bunun yanında da mezelerin yer aldığı yiyecek menüsü ile son derece güzel bir nişan merasimi sizleri bekliyor. Ayrıca nişan müziksiz olmayacağı için canlı müziğin adresi meyhane ve restoranlardır.

Ankara Nişan Mekânları

Diğer bir Ankara nişan mekânı ise ocak başı mekânlardır. Ankara için ocak başı mekânlarının önemi hiç tartışılmayacak kadar önemlidir. Hal böyle olunca da insanlar en mutlu nişan günlerini bile ocak başı mekânlarda yapmayı tercih etmektedir. Et yemeklerinin ve mangal keyfinin doyasıya yaşanabildiği ocak başı nişan mekânları hem yaz ayları olsun hem de kış ayları olsun son derece kullanışlı bir nişan mekânı olarak karşımıza çıkmaktadır.



Bu mekânlar Ankara nişan mekânları ve nişan salonlarından sadece bir kısmıdır. Nişan mekânlarında çiftlere sunulan yiyecek ve içecek menüleri çiftlerin isteği doğrultusunda düzenlenebilir ve özelleştirilebilir. Alkollü içecekler de bu menü içeriğine dâhildir. Anlaşmanıza göre önceden belirlediğiniz zaman aralıklarında istediğiniz kişilere ya da tüm davetlilerinize ister sınırlı isterseniz de sınırsız alkollü içecek servisi yaptırabilmeniz mümkündür. Yerli ya da yabancı istediğiniz içeceklerin yer aldığı bu menü davetlilerinize ikram edilir. Böylece davetlilerinizin daha çok keyif alacağı bir nişan organizasyonu yapabilirsiniz. Bu içeceklerin her biri seçeceğiniz nişan paketleri içeriğinden farklı olduğu zaman ek ücretlerle makul bir miktar farkla ayarlanabilmektedir. Ayrıca isterseniz seçtiğiniz nişan hizmet ve içerik paketini özelleştirerek istemediğiniz ücretli hizmetleri çıkararak yerine yenilerini de tercih edebilirsiniz.

Ankara son derece büyük ve her imkânın en bol şekilde insanlara sunulduğu bir şehirdir. Nişan yapmak istiyorsanız muhakkak size ve bütçenize en uygun Ankara nişan mekânını bularak rahat bir şekilde hayalinizde ki nişan merasimini yapabilirsiniz. Bu nişan mekânlarının bir kısmı Ankara şehir merkezinde hizmet verdiği gibi bir kısmı da şehir dışında hizmet vermektedir. İnsanlar ulaşımın kolay olması sebebiyle şehir içi mekânları tercih edebildiği gibi, bazı çiftler ise şehrin gürültüsünden uzakta, doğayla iç içe bir yerde olmasını tercih etmektedir. Nişan yapmak istediğiniz zaman da mekân seçimi için son derece önemli bir ayrıntıdır. Bahar ve yaz aylarında yapabileceğiniz bir nişan organizasyonu için açık mekân yapısını tercih edebileceğiniz gibi sonbahar ve kış ayları içerisinde yapacağınız bir nişan merasimi için daha çok kapalı tipte nişan salonu ve mekânları tercih edilmektedir. Yani aslında yukarıda bahsettiğimiz nişan mekânlardan birine karar verirken dikkat etmeniz gereken ayrıntı kesinlikle hava koşulları olduğu unutulmamalıdır. Diğer bir önemli detay ise ulaşım konusu olduğu asla unutulmamalıdır. Davetlileriniz ister toplu taşıma araçlarıyla isterse de hususi araçlarıyla gelmek istedikleri zaman hem kolayca ulaşabilmeleri hem de adres konusunda asla zorluk yaşamamaları oldukça öneml idir. Diğer bir yandan büyük şehirlerin en büyük sıkıntılarından biri olan mekânların otopark sorunu artık Ankara'da daha fazla kendini hissettirir hale gelmiştir. Bu sebeple tercih edeceğiniz nişan mekânı otopark sorununu çözmüş mekânlardan biri olmasına da dikkat etmelisiniz. Birçok Ankara nişan mekânı otopark sorununa çözüm getirmiş ve bazı mekânlar ise davetlilere vale hizmeti sunarak daha kaliteli bir hizmet anlayışı sunmaktadır.

Ankara Nişan Mekânları

Nişan fotoğraflarınız ve nişan videonuz, seçtiğiniz nişan mekânı tarafından size önerilebileceği gibi isterseniz dışarıdan fotoğrafçı da getirebilirsiniz. Fakat bu konuda her mekân için durumlar biraz değişebilmektedir. Bu sebeple önceden fotoğrafçı konusuna açıklık getirmekte fayda vardır. Diğer bir yandan nişan organizasyonunuzun başından sonuna kadar tüm detaylar ile mekânın organizasyon sorumlusu ilgileneceği için size de bu muhteşem anın keyfini çıkarmak kalıyor. Daha önceden bahsettiğimiz düğün paketi içerikleri arasında nişan mekânı tarafından müstakbel çiftler için belirli bir fotoğraf ve video kaydı hediye edilmektedir. Bu video süresinin haricinde ki kayıtlar ve çekilen fotoğraflar ek ücretler karşılığında çiftlere sunulmaktadır. Fakat bu ücretler düşünüldüğünün aksine çok fazla olmayacağı için birçok çift mekân tarafından önerilen fotoğrafçıyı kabul etmektedir. Diğer bir yandan nişan organizasyonu düğün organizasyonları kadar detaylı olmadığı için ücretlendirme konusuna girmeden konuyu tamamlamak olmaz. Ankara nişan mekânları arasında her kalite ve her türde mekân olduğu için her bütçeye uygun mekân bulmak oldukça kolay hale gelmektedir. Yani söylemek istediğimiz, nişan mekânı hangi semtte tuttuğunuz ve menü içeriğini tercih ettiğiniz önemlidir ve fiyat içerikleri de bu seçimlerinize göre değişiklik gösterecektir. Ama yine de henüz nişan mekânı hakkında karar veremediyseniz kesinlikle nişan mekânları yetkilileri ile görüşmenizi ve aklınızdaki nişan organizasyonunu anlatmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede sizin için özel çalışma yapılacaktır ve çok daha uygun belki de hayal bile edemeyeceğiniz bir nişan organizasyonu ortaya çıkacaktır.