ANKARA KIR DÜĞÜNÜ

blog yazısı ekle !

ANKARA KIR DÜĞÜNÜ

Kır düğünleri birçok çiftin hayallerini süsleyen bir düğün organizasyonudur. Yıllar boyunca açık havada, doğayla iç içe yeşillikler arasında yani kırlarda muhteşem bir düğün yapmayı her çift hayal eder. Fakat sadece bazı çiftler bu imkana sahip olabilirler. Çünkü hızla büyüyen şehirlerde hızla artan beton yapılar sebebiyle bu şekilde bir mekân bulmak artık neredeyse imkânsız hale gelmektedir. Bu sebeple hayalleri süsleyen kır düğünü birçok çift için yine hayalden ibaret kalmaktadır. Fakat son dönemlerde Ankara'da kır düğünü de düğün salonları arasına eklenmiş ve bu sayede birçok çift hayallerine kavuşmuştur. Yani kapalı düğün salonlarının bu kadar yaygınlaşmasından sonra insanlar kır düğünü salonu bulmakta zorlanmaktaydı. Şimdilerde ise geniş alanlara kır düğünü yapılabilecek düğün salonları inşa edilmektedir.








Daha çok kırsal kesimlerde ve yayla olan bölgelerde oldukça yaygın olan kır düğünü sadece bu bölgelerde yaşayanların değil herkesin ilgisini çekmektedir. Fakat Ankara gibi büyük şehirlerde imkânsız gibi görünen kır düğünü salonları artık çiftlere hizmet vermeye başlamıştır. Ankara'da birçok semtte ve mahallede kır düğünü salonları artık yaygın hale gelmiştir. Bunların haricinde isterseniz biraz daha Ankara şehir merkezi dışına çıkarak şehrin gürültüsünden uzakta tamamen doğayla baş başa bir kır düğünü yapabileceğiniz kır düğün salonları da hizmete girmiştir. Doğal ve yapay dekorlarla adete bir cennet gibi olan yemyeşil kırlarda kır düğünü yapmak artık çok daha kolay hale gelmiştir. Genelde ilkbahar, yaz ve kısmen de son bahar aylarında belirli dönemlerde çiftler tarafından düğün salonu tercih listesinin ilk sıralarında yer almaktadır.

Her ne kadar kır düğünü herkesin ilgisini çekse de bazı çiftlerin haklı olarak çekinceleri bulunmaktadır. Bu çekincelerden ilki herkesin de tahmin edeceği üzere aniden değişen hava şartlarıdır. Çünkü her ne kadar hava durumunu takip etseniz de beklenmedik olaylar muhakkak yaşanabilmektedir. Fakat bu durumda bilinmesi gereken en önemli şey Ankara kır düğünü salonları idareten yapılmış düğün salonu mekanları değildir. Özellikle bu tür olaylara karşı tüm tedbirlerin önceden alındığı ve tüm dizaynların da bu şartlara uygun olarak düşünülüp düğün salonlarının kurulduğu mekanlardır. Bu sebeple hava şartlarından hiç korkmadan kır düğünü için Ankara kır düğünü salonlarından birini tutabilir ve hayalinizdeki kır düğününü yapabilirsiniz.

Çiftlerin kır düğünü mekanları ile diğer bir çekinceleri ise açık alan olması sebebiyle ses ve ışık hizmetlerinin sorunlarıdır. Çünkü açık alanda akustik sorunu olacağı gibi ışıklandırma da ister istemez düşündürücü olmaktadır. Fakat artık gelişen teknoloji açık alan ses sitemleri için ve ışıklandırma sistemleri için de uygulanabilmektedir. Bu sayede kapalı mekân düğün salonlarında alınan ses kalitesi neredeyse açık alan kır düğün mekanlarında da rahatlıkla alınabilmektedir. Diğer bir konu olan ışık sistemleri de yine özel sistemler sayesinde rahatlıkla istenilen ışık şölenlerini sunabilmektedir.

Ankara Kır Düğünü

Bir başka problem ise kır düğünü mekânı olduğu için bu tür mekanların bir kısmı şehir içinde bulunsa bile bir kısmı da Ankara şehir merkezi dışında bulunmaktadır. Bu şekilde sıkışıklık, ses yüksekliği sorunu, otopark gibi sorunların çözümü sağlanmış olsa da ulaşım için biraz sorun olabilmektedir. Ayrıca şehrin gürültüsünden ve hengamesinden uzak yeşilliklerin arasında kendinize de zaman ayırma imkânı bulabileceğiniz eşsiz mekanlardır. Büyük şehirlerde ulaşım toplu taşıma araçlarının güzergahı olan yerler tercih edildiği gibi diğer taraftan şahsi araçlarla da ulaşım olacak şekilde rahatlıkla düğün mekanına ulaşım sağlanmaktadır. Yani düğününüze davetlileriniz ister kendi araçlarıyla gelebildiği gibi toplu taşıma araçlarıyla da kolayca ulaşabilecekleri şekilde ayarlanmıştır.

Ankara, kır düğünü salonlarında son dönemlerde artış yaşamıştır. Aslına bakılırsa bu durumun birçok sebebi bulunmaktadır. Çünkü artık kapalı mekân düğün salonları çok sıradan oldukları için kır düğünleri çiftlere biraz daha ilgi çekici gelmektedir. Diğer yandan oldukça geniş bir alan ve ferah olduğu için daha rahat hareket imkânı sağlamaktadır. Özellikle de oyun oynanacağı zaman kır düğün salonları çok daha avantajlı konuma gelmektedir. Diğer bir yandan kapalı düğün salonlarında olduğu gibi her yerden geçen beton kolonlar yüzünden davetlilerinizin sahneyi görüş açısı asla azalmaz. Bu sebepten dolayı bile birçok çiftin ilk tercihi kır düğün salonlarından yana olmaktadır. Ayrıca eğer kalabalık bir davetli listeniz varsa yine en iyi ağırlama mekânı olarak öne çıkmaktadır kır düğün salonu mekanları. 500 ila 2000 kişilik bir davetli kapasitesi 500 araç kapasitesine kadar otopark hizmetleri gibi tüm sorunlarınıza çözüm sunacak şekilde Ankara kır düğün salonları, yeni evlenecek çiftlere hizmet vermektedir.

Ankara Kır Düğünü

Peki, ama bu saydıklarımızın haricinde Ankara kır düğünü salonları çiftlere ve davetlilerine ne gibi bir hizmet paket sunmaktadır? Aslına bakılırsa bu soru oldukça önemlidir. Çünkü artık neredeyse birçok düğün salonu her çifte ve davetlilerine benzer hizmetleri sunmaktadır. Zaten bu durum standart hale gelmiştir. Fakat çiftlerin özellikle merak ettiği bazı hizmetler vardır ki bunları atlamak son derece yanlık olacaktır. İsterseniz şimdi de hep birlikte sunulan hizmet içeriğine bir göz atalım. Fakat öncelikle belirtmemiz gerekiyor ki, bu hizmet içerikleri Ankara genelinde kır düğünü salonlarında sunulan genel hizmet içerikleridir. Bu hizmet içerikleri mekândan mekâna değişiklik gösterebileceği gibi düğün salonu ücretine göre de değişiklik gösterebilmektedir. Çünkü bu hizmetlerden bazıları ek ücrete tabi olduğu unutulmamalıdır.

  • Saat 24:00'a kadar hizmet imkânı sayesinde gün bitene kadar keyifle ve istediğiniz saatte düğün merasiminizi yapabilirsiniz.
  • Yemek servisi ve içecek servisi ile düğününüzü ister yemekli yapabilir isterseniz de pasta çeşitleri ve içecek türlerinden oluşan bir menü hazırlatıp ikram edebilirsiniz.
  • Aynı anda birden fazla düğün yapabilmeye olanak sağlar
  • Catering firması getirebilme imkânı
  • Engelli girişi sayesinde davetlilerinizi rahatlıkla ağırlayabilirsiniz.
  • Düğün fotoğrafçısı tedarik edilebileceği gibi isterseniz kendi düğün fotoğrafçınızı da getirebilirsiniz.
  • Afterparty alanı
  • Düğün organizasyonunuzu üstelenen organizatör firmanızı getirebilme imkânı
  • Düğün öncesi menü tadımı
  • İstenildiği gibi menüde değişiklik yapabilme imkânı
  • En kaliteli ses, ışık ve sahne hizmetleri
  • Organizasyon sorumlusu
  • Vale hizmetleri
Tabi bu hizmetlere ek birçok özel hizmetler de düğün salonlarına göre değişecektir. Ayrıca kır düğünü salonları yaklaşık olarak 500 kişi ila 2000 kişilik bir davetli kapasitesine sahip olduğu gibi sonradan artan rakamlar sizi asla zor durumda bırakmayacaktır. Bu konuyla ilgili diğer bir husus ise bu bahsettiğimiz hizmet içeriklerinden istediklerinizi alabilir, istemediklerinizi de çıkarabilirsiniz.







Kır düğünü denildiği zaman akıllara açık alan yani yeşillikler içerisinde doğayla baş başa bir düğün gelir. Bazı düğün organizasyonları da tamamen çiftin isteği doğrultusunda alkol içeriği bulunan menülerden de oluşturulabiliyor. Yani menü özelleştirmesi yapılırken çiftlerin isteği doğrultusunda isteyen davetlilere alkollü içecek servisleri de yapılabilmektedir. Önemli olan konu sadece bunu daha önceden düğün salonu yetkilileri ile görüşerek menüyü bu şekilde oluşturmalısınız. Böylece düğününüze gelen davetlileriniz yemyeşil bir doğa harikası mekân içerisinde alkollü içecekleri ile birlikte çok daha keyifli bir vakit geçirebileceklerdir.



Düğün günü çiftlerin günü olduğu için hiçbir aksilik olmaması son derece önemlidir. Bu sebeple kır düğünü salonu organizasyon sorumluları siz düğün merasiminizi gerçekleştirirken ellerinden geldiğince her şeyin yolunda gitmesi için çalışacaklardır. Böylece siz sadece düğününüzün keyfini çıkaracak ve aklınızda düğününüzden yani bu güzel günden başka hiçbir düşünceye yer olmayacaktır. Bu sebeple Ankara kır düğünü yaparken size düşen sadece düğününüzü yapmak olacaktır. Geriye kalan fotoğraf hizmetlerinden, yemek ve içecek servisine, otopark ve vale hizmetlerinden havai fişek gösterilerine daha aklınıza gelen gelmeyen ne gibi düzenlemeler ve uygulamalar varsa hepsi birden sırasıyla yapılacak ve düğününüz gerçekten muhteşem olacaktır. Bu sebeple bir salon kiralarken sadece düğün salonu olarak düşünmek oldukça yanlış olacaktır. Çünkü siz düğününüzle ve davetlilerinizle ilgilenirken arka plandaki tüm işlerinde sorunsuz ve eksiksiz bir biçimde tamamlanması gerekmektedir.



Hizmet demişken garsonların hizmetlerinden bahsetmeden geçmek yanlış olur. Çünkü kır düğün mekanları oldukça geniş ve kimi düğünler de bir hayli kalabalık olmaktadır. Bu durumda yavaş ve pasif bir garson hizmeti olması durumunda davetlilerinizin hoşuna gitmeyecektir. Tüm ikramların en kısa sürede tüm davetlilere dağıtılmasından tutun davetlilerinizle çok yakından ilgilenmeye ve belki de en önemlisi güler yüzlü bir hizmet anlayışı sunan garsonlar ve düğün salonu çalışanlarının hizmetlerinden memnun kalacaksınız. Ankara kır düğün salonu mekanlarında profesyonel garsonlar davetlilerinize hizmet verecektir.